Gå til innholdet

Hva er PPF folie, og hvordan fungerer det?

Når du ønsker å beskytte bilens lakk, er PPF folie en banebrytende løsning. Denne fargeløse polyurethan-folien er nesten usynlig etter påføring, men dens beskyttende egenskaper er bemerkelsesverdige. PPF folie har i grunnen ofte selvreparerende egenskaper, noe som betyr at små riper kan *hele* seg selv ved hjelp av varme, som fra solen eller varmt vann.

Ved å påføre PPF folie på bilen din, kan du effektivt forhindre mekaniske skader, UV-skader og kjemiske påvirkninger, og dermed bevare bilens utseende og verdi i lang tid.

  • PPF folie er et transparent beskyttelsesfilm som beskytter bilens lakk mot riper og mekaniske skader.
  • Selvregenererende egenskaper lar filmen reparere mindre riper når den utsettes for varme, som i sollys eller ved vask.
  • Ekstrem holdbarhet gjør at PPF folie kan vare lenge uten behov for utskifting, og gir dermed langvarig verdi for bileiere.
  • Autohobby har et stort utvalg av ferdigkuttet PPF-folie til Tesla-modeller

Hva er PPF-beskyttelsesfilm?

PPF, eller Paint Protection Film, er en effektiv metode for å beskytte bilen din mot skader og slitasje. Denne gjennomsiktige folien er laget av polyuretan og er bemerkelsesverdig robust. Når den påføres bilens lakk, er den nesten usynlig for det blotte øye, men gir likevel overlegen beskyttelse mot riper, kjemikalier og andre miljøfaktorer.

Her er et eksempel på bruk av beskyttelsesfolie:

Hvordan fungerer PPF folie?

PPF folie, eller Paint Protection Film, fungerer ved å dekke bilens lakk med en usynlig film laget av polyurethan. Denne filmen gir en ekstremt holdbar beskyttelse mot riper, kjemikalier og annen mekanisk påvirkning. Når filmen påføres, kan den tilpasse seg bilens konturer og gir et effektivt lag mot miljøpåvirkninger. Kvaliteten og tykkelsen på PPF folien bidrar til å forlenge bilens estetiske verdi over tid, noe som er essensielt for entusiastene der ute.

Beskyttende mekanismer

PPF folien har flere beskyttende mekanismer som gjør den ideell for å bevare bilens lakk. Dens evne til å selvregenerere ved oppvarming er en bemerkelsesverdig egenskap, som innebærer at små riper kan forsvinne når folien utsettes for varme, for eksempel fra sollys. Dette gir en langvarig beskyttelse som krever minimal vedlikehold.

Klebende egenskaper

Klebende egenskaper er en annen viktig faktor for hvordan PPF folien fungerer. Den benytter akrylklebrige stoffer, som gjør at folien fester seg godt til bilens lakk uten å forårsake skade. Denne type lim er utviklet for å sikre at folien forblir på plass, beskytter overflaten lengre og krever ikke hyppig utskifting, noe som gir deg en trygghetsfølelse.

Med tanke på de klebende egenskapene, gir akrylklebrige stoffer en sterk tilknytning mellom folien og lakkoverflaten. Dette er kritisk for langvarig beskyttelse, ettersom det sikrer at PPF folien forblir intakt under ulike værforhold og ved bruk av bilen. Det er avgjørende at limet ikke reagerer med lakken, og akrylbaserte lim er designet nettopp for dette formålet, og dermed forhindrer skade som kan oppstå ved andre typer klebrige løsninger.

Her kan du kjøpe PPF beskyttelsesfolier:

Hvor kommer PPF fra

Bruken av PPF begynte på 1980-tallet, utviklet for å beskytte militære kjøretøy mot skader. I dag er dette utviklet som en beskyttelse av lakk og deler som er utsatt for fysisk slitasje. PPF har blitt stadig mer populær blant bileiere som ønsker å bevare bilens estetiske verdi og forlenger levetiden til lakken.

Utviklingen av PPF har vært preget av stadige små forbedringer som har forbedret både holdbarhet og anvendelighet. Tidlige versjoner var ofte mindre fleksible og mindre motstandsdyktige mot skader. Nå er de moderne filmene tykkere og mer fleksible, med evnen til å tilpasse seg bilens kurver og overflater. Dette gjør at PPF i dag er en foretrukket beskyttelse for mange bilentusiaster, fordi den ikke bare beskytter mot skader, men samtidig opprettholder bilens estetiske appell.

Med PPF folie får du en effektiv beskyttelse mot ulike ytre faktorer som kan skade bilens lakk. Den tykke og fleksible filmen fungerer som en barriere som beskytter mot slitasje, steinsprut og organisk forurensning. Denne filmen kan brukes på hele bilen eller spesifikke deler som panser, støtfanger og sidespeil.

Beskytter PPF virkelig lakken på en god måte?

Ja, PPF folie gir enoverlegen beskyttelse for bilens lakk. Med sin selvregenererende evne kan små riper og mekaniske skader heles ved varme, noe som betyr at lakken din kan forbli i en utmerket tilstand over lang tid. Du investerer i PPF for å bevare bilens estetikk og verdi.

Hvilke deler av bilen bør man beskytte med beskyttelsesfolie?

For å oppnå optimal beskyttelse av bilen din, bør du vurdere å bruke PPF folie på utsatte deler av karosseriet. De delene som ofte er mest utsatt for skader inkluderer skjermene, frontfangeren, motorlokket, og speilene. Også dørhåndtak og sider er områder du bør prioritere, da de lett kan bli riper og merker fra daglig bruk.

Har du spørsmål om bruk av PPF, eller ønsker hjelp til å finne ut hva du trenger til din bil? Ta kontakt med oss i Autohobby! Vi kan også hjelpe deg med Alcantara-folie, som er knallkult til bruk inne i bilen. 

alcantara folie

Adresse
Kristian Birkelands Vei 12, S.8, 4820 Froland
Telefon
45338347
E-postadresse
kontakt@autohobby.no
Foretaksregisteret
927 965 917 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business