Gå til innholdet

Elektriske biler tar over i Norge

Elektriske biler tar over i Norge

Norge, et land kjent for sin forpliktelse til bærekraft, er på vei til å se en stor milepæl innen grønn transport. Ifølge Statistisk sentralbyrå og Vegdirektoratet, vil antallet elektriske biler snart overgå antallet bensinbiler i landet.

En grønn revolusjon på veiene
I mange år har salget av elektriske biler i Norge vært eksepsjonelt høyt, noe som gradvis har endret landskapet på norske veier. Det er nå lettere å få øye på en elektrisk bil enn en bensinbil. Dette skyldes en konsekvent nedgang i antall bensinbiler, mens antall elektriske biler øker.

Tallene taler for seg selv
Det er registrert nesten 700 000 elektriske biler i Norge, og landet kan nå 800 000 enheter i 2024/2025. Antallet bensinbiler er anslått til 775 000 og synker. Gitt et salg på 80 000-100 000 i 2024, og et synkende antall bensinbiler, vil elektriske biler snart være i flertall.

Dieselbiler henger fortsatt med
Selv om elektriske biler snart vil overgå bensinbiler, kan det ta noen flere år før de overtar for dieselbiler, som fortsatt er over en million enheter.

En stabil andel av elektriske biler
Andelen av elektriske biler i Norge er betydelig høyere enn i andre land, takket være høye salgstall over en lang periode på mer enn et tiår. I år er andelen av elektriske biler stabil på 90% (over 92% når man inkluderer ladbare hybrider).

En nedgang i registreringer
Ferske registreringsdata indikerer imidlertid at antallet bilregistreringer (totalt og elektrisk) synker i Norge. I mars var det nesten en 50% nedgang i totalt antall nye personbiler og spesielt plug-ins.

Konklusjon
Norge fortsetter å lede an i den grønne transportrevolusjonen, med elektriske biler som snart vil utgjøre flertallet av landets bilflåte. Dette markerer en viktig milepæl i landets innsats for å redusere utslipp og fremme bærekraftig transport.

Kilde: insideevs.com 

Adresse
Kristian Birkelands Vei 12, S.8, 4820 Froland
Telefon
45338347
E-postadresse
kontakt@autohobby.no
Foretaksregisteret
927 965 917 MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business